Τάσος Ζαφειρίου - Δεν είναι ο κόσμος αδειανός

Μουσική: Τάσος Ζαφειρίου
Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης

Τραγούδι Τάσος Ζαφειρίου

σε ένα τραγούδι ο Παντελής Θαλασσινός


mousikorama den einai o kosmos adeianosNέα κυκλοφορία από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ ήχων αληθινών δίσκος δημουργών το CD «Δεν είναι ο κόσμος αδειανός» που υπογράφουν ο καταξιωμένος στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπουλης και ο πρωτοεμφανιζόμενος τραγουδοποιός Τάσος Ζαφειρίου.

Ο λόγος του Μιχάλη Μπουρμπούλη ανατρεπτικός και πρωτότυπος με μιά ευρύτερη και ασυνήθιστη θεματολογία συναντήθηκε με τις μουσικές του Τάσου Ζαφειρίου που μας ταξιδεύουν με ποικίλους μεσογειακούς ρυθμούς και μελωδίες σε ένα ψηφιδωτό ήχων και συναισθημάτων. Η έκδοση πλαισιώνεται εικαστικά από έργα του Σταύρου Χατζηιωάννου.

Συντελεστές του CD μιά πολυπρόσωπη και καλοστημένη ενορχηστρωτικά ορχήστρα που αποτελείται από τους Δημήτρης Γάσιας: Βιολί, Πάνος Δημητρακόπουλος Κανονάκι, Τάσος Δράμπαλης Τρομπέτα, Παρασκευάς Κίτσος  Μπάσο, Φίλιππος Λευκαδίτης Κρουστά,Αστέρης Παπασταματάκης Πιάνο, Μιχάλης Πορφύρης Τσέλο, Στέλιος Τσουκάτος  Ακκορντεόν, Νίκος Χριστόπουλος Τύμπανα και ο Τάσος Ζαφειρίου Κιθάρες, Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τζουρά, Μαντολίνο, Ούτι, Cumbus και Πλήκτρα.

Σημαντική συμμετοχή από τον Παντελή Θαλασσινό στο τραγούδι «Στου έρωτα τις θάλασσες».

BΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Τάσος Ζαφειρίου. Γεννήθηκε στο Πειραιά και ασχολείται με την μουσική και το τραγούδι από τα χρόνια της εφηβείας. Σαν τραγουδιστής και μουσικός έχει πάρει μέρος σε πολλές συναυλίες και εμφανίσεις - παράλληλα δισκογραφεί σαν μουσικός παραγωγός, ενορχηστωτής και session μουσικός. Έχει συνεργαστεί με τους Γιάννη Νκολάου και Παντελή Θαλασσινό σε ηχογραφήσεις και συναυλίες , αλλά και σε μουσικές παραγωγές με την συνθέτρια Πηγή Λυκούδη, τον Θοδωρή Αθερίδη, την Αγνή, τη Janet Kapuya, το Νίκο Ζιώγαλα, τη Γεωργία Νταγάκη, το συγκρότημα ΠΥΞΙΔΑ ,τον ηθοποιό Βασίλη Βλάχο κ.α.  Έχει επίσης επιμεληθεί audio books των Μάνου Ελευθερίου, Γιάννη Καλπούζου, Γιάννη Ξανθούλη, Κώστα Ακρίβου, Νίκου Σιδέρη κ.α.
Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος  «Μπαλλαντέρ». Συνεχίζει να είναι μέλος στο μουσικό σχήμα «Μνηστήρες» μαζί με τον Βαγγέλη Μιχαλάτο και από τις ηχογραφήσεις τους  ξεχώρισε το αδέσποτο επτανησιακό τραγούδι «Μενεξέδες και Ζουμπούλια». Η συνεργασία του με τον Μιχάλη Μπουρμπούλη ξεκίνησε από το CD «Οι Μεθυστάνες Παρουσιάζουν τους Μνηστήρες» (2004) όπου περιέχονταν 3 δικά του τραγούδια. Το CD «Δεν είναι ο κόσμος αδειανός» είναι η πρώτη ολοκληρωμένη μουσική του παρουσία.

Μιχάλης Μπουρμπούλης

 Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης γεννήθηκε το Νοέμβριο του 1939 στην Ιθάκη. Είναι ένας από τους σημαντικότερους στιχουργούς μας. Ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στα μέσα του 70 αρχικά με τον Σταύρο Κουγιουμτζή αλλά στην συνέχεια συνεργάσθηκε με πολλούς από τους σημαντικότερους συνθέτες και ερμηνευτές: Μ.Χατζιδάκις, Μ.Θεοδωράκης, Δ.Λάγιος, Σ.Κουγιουμτζής, Ηλ.Ανδριόπουλος, Γ.Χατζηνάσιος, Βαγγ.Παπαθανασίου, Λ.Κόκοτος, Γ.Σπανός, Στ.Σέμσης, Σ.Μπέλλου, Β.Μοσχολιού, Μ.Φαραντούρη, Μ.Δημητριάδη, Ελ.Βιτάλη, Άλ.Πρωτοψάλτη, Κ.Σμοκοβίτης, Χ.Αλεξίου, Γ.Νταλάρας, Μαρινέλλα, Δ.Μητροπάνος, Αν.Καλογιάννης, Μ.Κανά, Μ.Σπυροπούλου, Μ.Χατζηγιάννη, Φίλ.Περιστέρης κ.α. Με τα τραγούδια του, που δεν είναι πολλά  σε αριθμό, κατάφερε να δώσει το στίγμα της εποχής και να ξεχωρίσει για τον ουσιαστικό, αληθινό και γεμάτο μνήμες λόγο του. Διατηρόντας πάντα μιά ιδιαίτερη ισοροποία μεταξύ του έρωτα και του κοινωνικού προβληματισμού άφησε την δική του σφραγίδα στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.

tassoszafeirioumihalisbourboulisΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΔΕΙΑΝΟΣ
Κωδ δίσκου Κ216
Μουσική: Τάσος Ζαφειρίου
Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης
Τραγούδι Τάσος Ζαφειρίου
συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός

01. Τραγέλαφος νυχτερινός
02. Στου έρωτα τις θάλασσες  - τραγούδι: Παντελής Θαλασσινός
03. Δεν είν’ ο κόσμος αδειανός
04. Δυνατέ μου άνεμε
05. Είδα παιδιά
06. Πάει κι αυτό το σύννεφο - συμμετέχει Βίκυ Σκλαβενίτου
07. Σαν επιγραφή στον ήλιο
08. Ό,τι έμεινε από μένα
09. Μια φωτογραφική μηχανή
10. Είμ’ ο άνθρωπος
11.  Μετέωρο
12. Στην οδό «Ού μπλέξεις»

Δίσκος δημιουργών που παραπέμπει στην εποχή όπου, η εμβληματική συνεργασία  συνθέτη, στιχουργού και ερμηνευτών, μάς άφησε μια σπουδαία παρακαταθήκη. Ο Τάσος Ζαφειρίου με την ερμηνεία του και με την μουσική του και ο Μιχάλης Μπουρμπούλης με τους στίχους του, δεν έμειναν εκτός αυτού του κανόνος, δεν άφησαν εκτός παιδιάς τους σύγχρονους εσωτερικούς, όσο και κοινωνικούς, προβληματισμούς. Όχι δεν τους άφησαν…

Νικήτας Βοστάνης  - Μωυσής Ασέρ
Καλοκαίρι 2010


 
Έπαιξαν οι μουσικοί:


Δημήτρης Γάσιας: Βιολί
Πάνος Δημητρακόπουλος: Κανονάκι
Τάσος Δράμπαλης: Τρομπέτα
Τάσος Ζαφειρίου: Κιθάρες, Μπουζούκι, Μπαγλαμά, Τζουρά,
Μαντολίνο, Ούτι, Cumbus, Πλήκτρα
Παρασκευάς Κίτσος: Μπάσο
Φίλιππος Λευκαδίτης: Κρουστά
Αστέρης Παπασταματάκης: Πιάνο
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο
Στέλιος Τσουκάτος: Ακκορντεόν
Νίκος Χριστόπουλος: Τύμπανα


Φωνητικά έκαναν οι: Τάσος Ζαφειρίου, Γεωργία Καρλάφτη, Παντελής Κασμάς, Απόστολος Κυπραίος, Βαγγέλης Μιχαλάτος, Βίκυ Σκλαβενίτου και η μικρή Αναστασία Μιχαλάτου. 

Ενορχήστρωση, διεύθυνση παραγωγής: Τάσος Ζαφειρίου
Επιμέλεια παραγωγής: Μιχάλης Μπουρμπούλης

Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις έγιναν στο Red House studio από τους:
Κώστα Στρατηγόπουλο, Τάσο Ζαφειρίου και Μάνο Κωνσταντινίδη
Mastering: Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Fabel Sound)

Παραγωγή: Καθρέφτης 2010
Φωτογραφίες: Δημήτρης  Μωραΐτης, Βαγγέλης Μιχαλάτος
Γραφιστικά:  Έργον (www.ergongraphics.gr)

Ευχαριστούμε: την εταιρεία LYRA για την ευγενική παραχώρηση του Π. Θαλασσινού

Επίσης τον ζωγράφο Σταύρο Χατζηϊωάννου και την γκαλερί Titanium.

porn Porn